BASSANIA , TRE HERE ME I MADH SE SHKODRA E LASHTE

0
292

Qyteti i panjohur qe u gjet papritur në Shqipërinë veriperëndimore, në zonën e Shkodrës së sotme.

Sipas studiuesve, ndoshta është Bassania – një qytet i përshkruar nga historiani romak Livy (59 para Krishtit – AD 17) në kontekstin e betejave të trupave romake me mbretin e fundit të Ilirisë, Genti.
Monedhat dhe qeramikat e gjetura pranë mureve janë të datuara që në shekullin e katërt pes.

The lost unknown city was found unexpectedly in northwestern Albania, in the area of today`s Shkoder. According to the researchers, it is probably Bassania – a city described by Roman historian Livy (59 BC – AD 17) in the context of the battles of Roman troops with the last king of Illyria, Gentius.

Coins and pottery found near the walls have been dated to as early as the fourth century B.C.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here