Ngordhin peshqit në Drin, shkak ndotja e landfillit të Bushatit

0
226

Banorët e fshatit Barbullush në Lezhë i janë drejtuar emisionit Fiks Fare pasi në lumin Drin çdo ditë ata shohin sasira peshqish të ngordhur.

Banorët thonë se kjo situatë ka kohë që ndodh, por edhe pse ka patur inspektime nga institucionet situata mbetet e njëjtë. Fiks Fare ka vëzhguar nga afër situatën e cila vërteton plotësisht ankesën e banorëve.

“Çdo ditë sipërfaqja e lumit Drin mbushet me peshq të ngordhur, thonë që uji ndotet nga landfilli i Bushatit por s’dimë asgjë. Kanë ardhur kanë inspektuar por situata njësoj. Peshku kalbet dhe ndërkohë edhe lumi ka aromë të keqe”, thotë një nga banorët e zonës.

Një tjetër banor shprehet se në kohë shirash prurja e peshqve të ngordhur është edhe më e madhe. “Ku ka shi prurjet janë edhe më të mëdha ,lumi mbushet në sipërfaqe me peshq të ngordhur”, tha ai.

Fiks Fare i është drejtuar Inspektoriatit të Mjedisit, dega rajonale Lezhë. Kryeinspektorja Anisa Frroku tha për emisionin Fiks Fare se: “Pas inspektimit të tyre duket se landfilli i Bushatit si pasojë e mbetjeve urbane të akumuluara prej disa vitesh ka shkarkuar derdhjen e

liksivateve në lumin Drin dhe si rrjedhojë janë ndotur ujërat ,duke shkaktuar eutrofizimin e ujërave dhe zhdukjen e peshqve. Por duke qenë se landfilli është në territorin e Shkodrës, Inspektoriati Mjedisor dega e Lezhës i ka nisur shkresë përcjellëse Inspektoriatit Mjedisor Shkodër në mënyrë që ky i fundit të verifikojë situatën”, u shpreh znj.Frroku.

Menjëherë Fiks Fare i është drejtuar Inspektoratit Mjedisor, Shkodër. Institucioni ka një muaj që nuk drejtohet nga askush. Në një lidhje telefonike përgjegjësi Erdet Behari tha se nuk ishte

në dijeni të situatës madje u shpreh se nuk kishte as shkresën e dërguar nga Inspektorati Mjedisor , dega Lezhë. Fiks Fare pasi i vuri në dispozicion këtë shkresë kërkoi të shkonte sëbashku me inspektorët e Shkodrës në terren për të pasqyruar situatën./T.CH/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here