Merret vendimi, UEFA përjashton Milanin nga Kupat e Europës

0
267

Milan përjashtohet për dy vite nga Kupat e Europës.

Dhoma Gjyqësore e Trupit të Kontrollit Financiar të Klubit (CFCB), i kryesuar nga José Narciso da Cunha Rodrigues, ka marrë një vendim në rastin e klubit AC Milan që i ishte referuar nga Shefi i Hetuesit të CFCB për shkeljen e UEFA Licencimi i Klubit dhe Rregullat financiare të Fair Play, në veçanti kërkesa për pushim.

Klubi është i përjashtuar nga pjesëmarrja në garën e ardhshme të UEFA-s për të cilën do të kualifikohej në dy (2) sezonet e ardhshme (dmth. Në sezonet 2018/19 ose 2019/20, në varësi të kualifikimit).

Ky vendim mund të apelohet në Gjykatën e Arbitrazhit për Sport, në përputhje me Nenin 34 (2) të Rregullave Procedurale që rregullojnë Organin e Kontrollit Financiar të UEFA-s, si dhe Nenet 62 dhe 63 të Statutit të UEFA-s.

Vendimi i arsyetuar do të publikohet në UEFA.com në kohën e duhur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here