Turistja gjen në bregun e Shëngjinit shishen me mesazhin sekret: Mbroni librin e Shisharkës!

0
244

Shishet që sjellin dallgët në breg janë padyshim nga ato lloj historish që i kemi dëgjuar vetëm në përralla.

Por, rasti që na rrëfen më poshtë një turiste e huaj nga Kalifornia që kishte ardhur për muaj mjalti në Shëngjin me bashkëshortin, do t’ju lërë pa fjalë.

Ajo quhet Danyelle Ludwig Pollock dhe shkroi ekskluzivisht për redaksinë e JOQ, rastin më të çuditshëm që i kishte ndodhur në jetë.

Në breg bashkëshorti i sa kishte gjetur një shishe me një letër të vjetruar të lidhur ku shkruhej një mesazh i

padëshifrueshëm që daton nga viti 19.06.1988.

Në letër shkruhej në italisht:

La vita come la conosciamo è ormai andata. I nostri vecchi modi di comunicare stanno vacillando. Questa potrebbe essere l’ultima volta che rie

sco a mandarti un messaggio. Tutto ciò che conta ora è mantenere i segreti del nostro passato al sicuro. Dobbiamo preservare il libro di Shisharka.”

Që përkthehet:

Jeta ashtu siç e njihnim dikur, ka ndryshuar/ kaluar. Mënyrat tona të vjetra të komunikimit kanë humbur rëndësinë e tyre.

Kjo mund të jetë hera e fundit që të shkruaj. Ajo që ka rëndësi tani është që të mbajmë të sigurta sekretet e të shkuarës tonë. Duhet të mbrojmë/ruajmë librin e Shisharkës”.

Turistja ka mbetur pafjalë nga kjo ngjarje dhe është shumë kurioze të dijë kuptimin e mesazhit të koduar.

Ajo shkroi ekskluzivisht për JOQ.al:

Përshëndetje, quhem Danyelle Ludwig Pollock! Unë dhe im shoq ndodhemi për muaj mjalti në

Shqipëri dhe gjetëm një mesazh brenda në shishe në plazhin e Shëngjinit që daton nga viti 1988. Me sa duket është e shkruar në italisht.

Nuk mendoja kurrë që di]ka e tillë të ishte e mundur. Kam lexuar histori për persona që gjejnë mesazhe në shishe, por nuk e kisha imagjinuar.

Duhet të jesh person me shumë fat të zbulosh një mister të tillë. Tingëllonte si një shoqëri sekrete që dërgonte mesazhe nëpërmjet detit. S’jam e sigurt se ç’kuptim ka.
Është shumë e çuditshme.

Mbetëm pafjalë, uau! Më shkruani nëse merrni vesh për çfarë bëhej fjalë, pasi jam shumë kurioze!”

VERSIONI ANGLISHT I LAJMIT PËR LEXUESIT E HUAJ/ THE ENGLISH VERSION OF THE NEWS FOR THE FOREIGN READERS

Messages on bottles found on beach shore are definitely those kind of stories we’ve heard on tales only.

The unbelievable story we have brought to you in this article, is confessed by a foreign tourist from California,

who came on a honeymoon with her husband on Shengjin beach.

Her name is Danyelle Ludwig Pollock. She wrote exclusively for JOQ, the most strange story that had ever happened to her.

Ashore her husband found a bottle with an old letter inside tangled with a thread.

On it, was written an unencryptable message in Italian that dates back at 19.06.1988.

She wrote exclusively for JOQ.al:

Hi, I’m Danyelle Ludwig Pollock! My husband and I are on our honeymoon in Albania and we found a message in a bottle at the beach in Shengjin that was dated from 1988. It seems to be in Italian.

I didn’t think this could be possible. I’ve heard stories about finding a message in a bottle, but I thought what are the chances.

You have to have such good luck to uncover a mystery like that. Sounded like a secret society or something sending messages via the sea. Not exactly sure what it means.

Life as we know it as passed. Our old ways of communicating are faltering. This may be the last time I am able to message you. All that matters now is keeping the secrets of our past safe. We must preserve the book of shisharka.”

Really strange. We were just speechless, wow! And please let me know if you find out more about the message! I’m really curious.”/JOQ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here