Apple dhe Google rrisin sigurinë e shoferëve

0
273

Sistemet e navigimit janë përhapur thuajse në të gjithë modelet e reja të makinave të prodhuara së fundmi.Tanimë ato janë bërë të pa zëvëndësueshme për shoferët, por ama kanë shfaqur dhe problem të reja për sa i përket sigurisë në rrugë. Fokusimi në këto pjisje bën që shoferët të jenë më të prirur për aksidente. Sistemet tradicionale të navigimit që ndodhen nëpër autovetura nuk janë dhe aq të përparuara, por per të zhvilluar ato kane mendur disa nga kompanitë më të mëdha në tregun e teknologjise. Apple dhe Google tanimë kanë lançuar CarPlay dhe AndroidAuto, sisteme që falë asistenteve virtual që kontrollohen me anë të zërit reduktojnë rrezikun e aksidenteve. Këto sisteme sigurisht që sjanë ende perfekte, por studimet tregojnë që në rastin e përdorimit të tyre kemi rritje të sigurisë nga 25-30%.

Vërejtje: shoferët që heqin sytë për më shumë se 2 sekonda nga rruga janë më të predispozuar për aksidente

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here