Miqesisht per gazetaret dhe jo te ftuarat … apo…

0
336

Zyrtarisht jane 6 futbolliste nen moshen 20 vjeç qe kane shenuar ne fazen finale te Kampionateve Boterore.

Pele-Brazil,

Majkell Ouen-Angli,

Xhulian Grin -SHBA,

Kilian Mbappe Francw,

Edmond Konene-Gjermani,

Ronald Gonazales-Kosta Rika

Zyrtarisht jane 3 lojtare qe kane shenuar dygolasha nen moshen 20vjeç Konen-Gjermani 1934,

Pele-Brazil 1958,

Mbappe-France 2018

Zyrtarisht eshte vetem nje futbollist nen moshen 20vjeç qe ka shenuar triplete Pele.

Per me shume lexo tabelen:

Futbollistë me moshë nën 20 vjeç që kanë shënuar në fazën finale të Kampionateve Botërore 1934-2018

Data Lojtari Skuadra Turi Ndeshja Minuta Mosha

1 19.06.1958 Pele Brazil 1/4 Brazil- Uells 1:0 66′ (1:0) 17 vjeç dhe 239 ditë

2 30.06.1998 Majkëll Ouen Англия 1/8 Angli-Argjentinë – 2:2 (penallti – 3:4) 75′ (2:1) 18 vjeç dhe 198 ditë

3 01.07.2014 Xhulian Grin SHBA 1/8 Finale SHBA-Belgjikë – 1:2 (shtesë) 107 (2:1) 19 vjeç dhe 25 ditë

4 30.06.2018 KILIANMBAPE Francë 1/8 Francë- Argjentinë 4:3 64 (3:2) 19 vjeç dhe 192 ditë

5 27.05.1934 Edmond Konen Gjermani 1/8 finale Gjermania-Belgjikë – 5:2 70′ (3:2) 19 vjeç e 198 ditë

6 23.06.1990 Ronald Gonzales Kosta Rika 1/8 Finale Kosta Rika Çekosllavaki – 1:4 54′ (1:1) 19 vjeç dhe 319 ditë

Futbollistë me moshë nën 20 vjeç që kanë shënuar në fazën finale të Kampionateve Botërore 1934-2018 dy gola në një takim

Data Lojtari Skuadra Turi Ndeshja Minuta Mosha

1 27.05.1934 EDMOND KONEN Gjermani 1/8 finale

Gjermania-Belgjikë – 5:2 70′ (3:2) 19 vjeç e 198 ditë

27.05.1934 EDMOND KONEN Gjermani 1/8 finale

Gjermania-Belgjikë – 5:2 82’5-2 19 vjeç e 198 ditë

2 29.06.1958 PELE Brazili Finale Brazil- Suedi – 5:2 75′ (3:1) 17 vjeç dhe 249 ditë

29.06.1958 PELE Brazili Finale Brazil- Suedi – 5:2 75′ (4:1) 17 vjeç dhe 249 ditë

3 30.06.2018 KILIAN MBAPE Francë – 1/8 Finale Francë- Argjentinë 4:3 64 (3:2) 19 vjeç dhe 192 ditë

30.06.2018 KILIAN MBAPE Francë 1/8 Finale Francë – Argjentinë 4:3 68′ (4:2) 19 vjeç dhe 192 ditë

Futbollistë me moshë nën 20 vjeç që kanë shënuar në fazën finale të Kampionateve Botërore 1934-2018 tre gola në një takim

Data Lojtari Skuadra Turi Ndeshja Minuta Mosha

1 24.06.1958 PELE

Brazil

1/2 Finale

Brazil- Francia 1:0

52′ (3:1) 17 vjeç dhe 244 ditë

24.06.1958 PELE

Brazil

1/2 Finale

Brazil- Francia 1:0

64′ (4:1) 17 vjeç dhe 244 ditë

24.06.1958 PELE

Brazil

1/2 Finale

Brazil- Francia 1:0

75′ (5:1) 17 vjeç dhe 244 ditë

Nga Xhevdet Zekaj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here