Një ndër djamantët më të veçantë në botë, ja sa është çmimi i tij… Çmenduri!!! [FOTO]

0
489

Diamanti legjendar ‘’Blu Farnese’’ prej 6,16 karatësh u shit dje në një ankand në Gjenevë të Zvicrës për 6,7 milionë dollarë.
”Blu Farnese”, që i ishte dhuruar, në vitin 1715, Elisabeta Farneses, mbretereshës së Spanjës, arriti një vlerë shumë të madhe, pasi fillimisht ishte vlerësuar rreth pesë milionë dollarë, raporton ata.
Ky diamant e ka origjinën nga minierat e Golkondes në Indi, në të njëjtën minierë ku u zbulua diamanti Hope, i blerë nga Luigji XIV dhe ka një histori 300-vjeçare.
Këtë diamand, princesha Elisabeta e kishte marrë dhuratë në Parma me rastin e martesës me Filipin V, nipin e mbretit të ashtuquajtur ”diell”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here