Gushti i yjeve, mrekullia që do të shihni në qiell pas datës 10-të

0
700

Një spektakël qiellor që do mund ta shijojmë për shumë ditë, por maksimumi i tij do të jetë mes 12 dhe 13 Gushtit ku do te shihet me qarte.
Mbani sytë nga qielli për të parë yjet që bien, ose me sakte fenomenin e Perseidet, që njihen ndryshe edhe si Lotët e Shën Lorencit.
Ai eshte një ndër fenomenet astronomike më popullore që qielli dhuron çdo vit në muajin Gusht.


Sipas traditës, fenomeni lidhet me martirin Shën Lorenci, dita e së cilit është 10 Gusht.
Nga pikëpamja shkencore, fenomeni verifikohet kur Toka kalon pranë kryqëzimit të orbitës së saj me kometën Sëift-Tuttle, e cila lëshon këtë re yjesh teksa bën trajektoren e saj rreth diellit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here