Sytë nga qielli pasi astronomët kanë paralajmëruar se qindra yje që bien do të mund të shihen në qiell nga 12 deri më 13 gusht, në një spektakël që mund të jetë i dukshëm në të gjithë botën.
Spektakli ndodh kur toka kalon përmes mbetjeve të kometës 109P Sëift Tittle, që u zbulua në 1862.
Meteorët janë pjesë shkëmbinjsh dhe rëre që godet atmosferën e tokës, nxehen dhe digjen.
Pritet sipas ekspertëve, që vëzhguesit e qiellit të mund të shohin një yll që bie çdo tre apo katër minuta. Ndërsa sipas NASA-s, 60 deri në 70 meteorë do të mund të shihen në një orë.
Koha më e përshtatshme për të parë spektaklin, do të jenë orët e para të mëngjesit të së hënës.