Me dëshirë apo jo?! Google regjistron vendodhjen e përdoruesve

0
204

Google e di se ku je – edhe nëse mendon se ti i ke vendosur të mos gjurmohesh!

Google regjistron vendndodhjen e përdoruesve edhe kur ata kanë vendosur që kjo gjë të mos ndodhë, sipas një raporti të Associated Press.

Kjo çështje mund të ndikojë deri në dy miliardë pajisje Android dhe Apple të cilat përdorin Google për harta ose gjurmime.

Studimi, i vërtetuar nga ekspertët në Universitetin Princeton, ka shkaktuar zemërim te ligjvënësit e SHBA.

Google tha se ofron përshkrime të qarta të mjeteve të saj dhe se si mund të çaktivizohen ato. Studimi zbuloi se vendndodhjet e përdoruesve regjistrohen edhe kur historia e vendndodhjes është çaktivizuar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here