Këto gjera nuk duhet t’i merrni kurrë nga toka, ndryshe do e pësoni

0
301

Një unazë e bukur, një portofol i mbushur me para, një monedhë e vjetër, ose një palë kufje… Ne shpesh ndihemi të detyruar të marrim këto gjetje nga toka. Megjithatë, në asnjë rast nuk duhet ta bëni këtë. Është e rëndësishme të ndaloni dhe të kujtoni vetveten se pasojat e veprimeve tuaja mund të kenë ndikim në shëndetin dhe mirëqenien tuaj.

 

1. Një portofol, një çantë, ose një zarf të parave.

Jini të kujdesshëm edhe nëse motivet tuaja janë të pastra dhe planifikoni t’i jepni gjetjen tuaj policisë. Në këtë rast, mund të përfundoni duke u bllokuar në një mashtrim. Sapo të kapni portofolin e humbur, një “dëshmitar” mund të duket duke kërkuar gjysmën e parave që sapo keni gjetur, dhe pastaj pronari i portofolit mund të shfaqet dhe t’ju akuzojë për vjedhje. Kjo është arsyeja pse, në qoftë se ju mendoni se jeni duke u shikuar apo ndjekur nga një individ i dyshimtë, shmangni marrjen e ndonjë gjëje

 

2. Kufje

A e dini që një palë kufje është pjesë e gjërave tona personale? Shumë baktere grumbullohen në gomën që përdoret në kufje. Kjo është arsyeja pse pajisja juaj e sapo gjetur mund të transmetojë një infeksion të lënë nga pronari i mëparshëm.

 

3. Thika dhe gjëra të tjera që mund të përdoren si armë

Nëse nuk doni ndonjë problem me policinë, është më mirë të mos marrësh thika të gjetura rastësisht në rrugë. Një armë mund të jetë pjesë e një historie të keqe të krimit. Gjëja e fundit që ju duhet janë gjurmët e gishtërinjve tuaj në të gjithë armën.

 

4. Objekte metali të dyshimta që gjenden në zonat e veprimtarisë ushtarake

Këto gjëra mund të rezultojnë të jenë pajisje shpërthyese. Më shpesh granatat dhe mjetet tjera shpërthyese gjenden pasi bora shkrihet në pyje dhe fusha. Ata që duan të eksplorojnë njësitë ushtarake të ndaluara rrezikojnë incidente serioze. Specialistët rekomandojnë që ju të shmangni afrimin, ngritjen ose lëvizjen e predhave dhe raketave. Është shumë e rëndësishme të informoni policinë ose ushtrinë për gjetjen tuaj.

 

6. Monedha të vjetra dhe artefakte

A e dini se ligji në disa vende ndalon kërkimin për monedhat dhe objektet e vjetra? Kështu bëjnë autoritetet të ndërmarrin veprime kundër gërmuesve “të zeza”. Për shembull, që nga viti 2013, entuziastët e pajisur me detektorë metali konsiderohen të jenë shkelës të ligjit në Rusi. Ju nuk mund të zbuloni dhe të grumbulloni objekte të datuara 100 vjet ose më shumë pa leje të posaçme. Përndryshe, ju do të jeni përgjegjës për shkatërrimin e trashëgimisë kulturore dhe arkeologjike.

 

7. Gjilpërat apo shiringat

Nëse keni gjetur një shiringë të përdorshme në hyrje të ndërtesës tuaj, mos e kapni në asnjë rrethanë. E njëjta gjë vlen edhe për kunjat dhe gjilpërat. Ju nuk do të merrni AIDS, por ka një rrezik të konsiderueshëm për të kontraktuar hepatitet virale.

 

9. SIM kartelat

Në këtë rast, ekziston një rrezik i vërtetë për ju që të “largoni mëkatet” e pronarit të mëparshëm. Kreditorët zyrtarë ose menaxherët mund të ju thërrasin juve ditë e natë. Siç ndodh shpesh, huamarrësit e paskrupullt hedhin kartat SIM. Përveç kësaj, një kartë SIM mund të nxirret nga një pajisje e vjedhur dhe nëse e nisni duke përdorur mund t’ju duhet të keni një bisedë të pakëndshme me policinë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here