Përse ditët me diell na bëjnë të lumtur? Ja çfarë thotë studimi…

0
347

Dielli ka qenë gjithmonë i lidhur me lumturinë dhe efektet e ngritjes së humorit. Sipas një studimi të bërë kohët e fundit, Unviersiteti Brigam Jang ka arritur në konkluzionin se sasia e kohës midis lindjes së diellit dhe perëndimit, është shumë e efektshme kur bëhet fjalë për përmirësimin e shëndetit tuaj mendor dhe emocional.

Studuesit arritën të kuptonin se si gjendja e dikujt është e lidhur me motin dhe se njerëzit kanë më shumë gjasa të raportojnë ankthin mendor gjatë ditëve me më pak diell. Përgjithësisht besohet se ditët e nxehta, ditët me shi ose ditë me shumë erë, e bëjnë njeriun të ndihet në depresion.

Studiuesit zbuluan gjithashtu se orët e shkurtra në diell mund të rrisin vështirësitë mendore, ndërsa orët e gjata e bëjnë njeriun të ketë një zhvillim mendor më të lartë.

Mark Beecher, profesor klinik dhe psikolog i licencuar në Shërbimet e Këshillimit dhe Shërbimeve Psikologjike BYU, tha se këto gjetje janë vërtet të habitshme. “Në një ditë me shi apo në një ditë më të ndotur, njerëzit supozojnë se do të kishin më shumë shqetësime.

Por ne nuk e pamë atë. Ne u përpoqëm të merrnim parasysh ditët me re, ditët me shi, ndotjen … por u lanë jashtë. E vetmja gjë që ishte me të vërtetë e rëndësishme ishte koha mes lindjes së diellit dhe perëndimit të diellit “, tha Becker në një njoftim për shtyp.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here