Nëse keni këto 16 karakteristika, ju mund të jeni INFJ, njerëz TË RRALLË! Zbulojini cilat janë ato!

0
349

INFJ është një nga llojet më të rralla të personaliteteve. Për më tepër, ajo përbën rreth dy përqind të popullsisë së botës. Njerëzit me këtë lloj personaliteti shihen si “inteligjente emocionalisht”, “misteriozë” dhe “intuitive”.
Në vitet 1940, Katharine Briggs dhe Isabel Myers krijuan testin Myers-Briggs Type Indicator. Ai vlerëson një person në katër kategori të ndryshme: Përceptimi ndaj gjykimit; Ndjenja kundër të menduarit; Intuita kundrejt ndjenjës; dhe Introversion vs Extroversion. INFJ-të janë njerëz, personalitetet e të cilëve favorizojnë anët e Intuitive, introverteve, ndjenjës, dhe gjykimit.
Këta njerëz mund të jenë të vështirë të vërehen dhe nuk janë të përhapur në shoqëri. Por, ata janë punëtorë të organizuar dhe empatikë, miq besnikë dhe udhëheqës të shkëlqyeshëm.
Këto janë 16 shenja që tregojnë se dikush është INFJ:
1.Janë empatikë dhe “thjesht njohin” gjërat. Përveç kësaj, ata kanë një ndjenjë të madhe intuite. Ata mund të shohin, brenda sekondave të takimit me dikë, karakterin e tyre të vërtetë.
2. Ata kërkojnë marrëdhënie afatgjata. Ata shpesh e gjejnë veten me ekstraverte intuitive. Ekstrovertet intuitive zakonisht lidhen me ta në planin më të thellë të intuitës.
3. Ata janë mendimtarë të mëdhenj. Ata kënaqen duke reflektuar mbi mendimet e thella për qëllimin e tyre, si dhe për botën rreth tyre. Ata janë shpirtra të moshuar që shpenzojnë shumë kohë duke kërkuar kuptimin prapa çdo gjëje që u ndodh atyre. Ata zakonisht janë intelektualë, lexues dhe studiues që gëzojnë të mësuarit.
4. Ata janë një kombinim i pabesueshëm logjik dhe emocional dhe nuk duan të humbasin energjinë dhe kohën e tyre për diçka që është e rreme. Ata preferojnë cilësinë mbi sasinë dhe nuk janë të interesuar për asgjë ose për ata që e shohin si të dëshëpruar, të mashtruar, ose të skandalizuar.
5. Ata i urrejnë bisedat e shkurtra. Për ta, bisedat e shkurtra marrin energji dhe kanë shumë pak qëllime pasi që vetëm plotësojne heshtjen dhe nuk zbulojnë ndonjë shtresë më të thellë të njerëzve të përfshirë. Pra, mos bisedoni me ta për motin apo për njerëzit e tjerë. Ju mund t’i tregoni atyre për listën e dëshiruar të shpirtit tuaj, ose si buzëqeshni sa herë që nuhasni një trëndafil,sepse ju kujtohet gjyshja juaj.
6. Zakonisht ata raportojnë se ndihen “të ndryshëm” dhe të vetmuar. Ata e kanë të vështirë të gjejnë të tjerë që e shohin botën në të njëjtën mënyrë si ata.
7. Ata janë “ndreqës” dhe janë të gatshëm ndaj atyre që kanë nevojë për ndihmë. Gjithashtu, për shkak të synimeve dhe motiveve të tyre të vërteta dhe aftësisë së tyre për të parë “anën e mire” të gjërave, këta njerëz me gatishmëri japin mëshirë dhe ngushëllim ndaj të tjerëve.
8. Ata janë vizionarë që zakonisht shohin pamjen e madhe. Përveç kësaj, ata janë planifikues të aftë, si dhe gjithmonë përqëndrohen në qëllimin përfundimtar dhe çfarë është e nevojshme për t’i çuar ato atje. Por, ndërkohë që ata janë në ëndërr në lidhje me të ardhmen e tyre, ata mund të harrojnë të jenë të pranishëm në botën që po ndodh aktualisht.
9. Ata zakonisht marrin vendime bazuar në emocione. Për më tepër, ata gjykojnë njerëzit si dhe botën rreth tyre bazuar jashtë mënyrës se si i bëjnë ata të ndihen. Ata nuk kujdesen për historinë e performancës dhe ndjekin shënimet, por ata i kushtojnë vëmendje mënyrës se si dikush i trajton ata personalisht. Ata janë gjithashtu shumë intuitivë dhe i besojnë “ndjeshmërisë së tyre” për ndonjë gjë.
10. Ata kënaqin njerëzit. Në rast se doni diçka menjëherë, duhet ta dorëzoni atë tek këta njerëz. Ata do të planifikojnë të gjitha detajet deri në minutën e fundit. Por, nëse doni t’i kritikoni, duhet ta bëni me kujdes, sepse ata marrin çdo fjalë në zemër. Ata janë një përzierje unike e një bërësi dhe një ëndërrimtari.
11. Ata përfundimisht kërkojnë kuptim dhe gjëra të vërteta. Këta njerëz nuk i kushtojnë vëmendje gjesteve ekstravagante apo tregimeve madhore në rast se nuk ka një motiv të vërtetë pas tyre. Ata janë në gjendje të zbulojnë menjëherë një gjysmë të vërtetë ose gënjeshtër. Në rast se mendojnë se dikush është manipulues apo fyes, ata do të largohen. Këta njerëz zakonisht i kenaqin përvoja, udhëtimet dhe aventura që nxisin vetë-reflektimin dhe rrisin kuptimin e tyre të ndërlikimeve të jetës.
12. Ata nxisin ngrohtësi dhe njerëzit e tjerë ndihen të qetë në praninë e tyre. Zakonisht, të huajt ulen pranë tyre dhe zbulojnë ëndrrat, sekretet dhe frikën e tyre personale. Ata janë besimtarë dhe dëgjues të mirë dhe shpesh i bëjnë njerëzit e tjerë të ndihen të qetë.
13. Ata duan të nxisin ndryshimet në shoqëri dhe të kenë ide të veçanta rreth botës. Këto janë në të vërtetë besime intensive dhe të thella, të cilat nuk do të braktisin. Në rast se një ligj, karrierë apo marrëdhënie nuk përputhet me busullën e tyre morale, ata nuk do të kenë frike qe të bejnë ndonjë ndryshim.
14. Ata duan të punojnë vetëm dhe kanë vetëm disa miq. Edhe pse ata mund të kenë shumë njohje, në rast se ata e quajnë dikënd një “mik”, INFJ-të e kane me plot kuptimin e fjalës . Ata janë të përkushtuar dhe besnikë ndaj miqve të tyre të ngushtë, pavarësisht se sa kohë kalojnë bashkë, shkruan intv.al. Ata duan të punojnë në një zyrë të çuditshme me disa kolegë me mendje të ngjashme ose të punojnë nga shtëpia. Ata mund të jenë një lojtar i mirë në ekip, por nocioni i takimeve të bashkëpunimit dhe projekteve të grupeve shpesh i bën ata të zhyten në mendime
15. Edhe pse ata që nuk janë afër tyre, mendojnë se ato janë ekstroverte, ata janë në fakt introvertë. Kjo ndodh pasi ato mund të jenë kameleone shoqërore dhe mund të përzien në çdo mjedis shoqëror. Në mënyrë që të “mbushin bateritë e tyre”, ata shpesh qendrojnë në shtëpi për një kohë.
16. Ata janë shkrimtarë kreativë dhe të talentuar në gjuhë. Ata gëzojnë vetëm kohën e shpenzimeve dhe zhvillimin e jetëve të brendshme të pasuruara me aftësi dhe hobi të ndryshme. Ata nuk mund të shprehin shumë mirë emocionet e tyre, kështu që ata shpesh kthehen në letër dhe stilolaps. Në fakt, shkrimtarët më të suksesshëm janë INFJ-të.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here