Mimoza lulja e 8 Marsit; ja pse është quajtur lulja e festës së grave

0
351

Pikërisht me ardhjen e Marsit celin dhe mimozat dhe nqs nuk e kishit vën re me vëmëndj këtë detaj po ju themi që nuk është rastësi pasi njerëzit me kalimin e viteteve I kanë dhënë kuptimin e tyre. \

Kohë më parë në festën e gruas , në Angli gratë vendosnin një degë mimoze në xhepin exhaketës ose diku në veshjen e tyre qoftë dhe në flokë për të treguar pavarësinë dhe pushtetin e tyre, ky ishte nënkuptimi.

Më pas në Amerikë kishte një traditë që në 8 mars I dhurohej grave një tufë me mimoza duke treguar me anë të saj dhe karakteristikat e grave: të bukura, të forta, dhe me energji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here