“Prokurore në komunizëm ku ka bërë krime monstruoze, sot drejton Komitetin Shqiptar të Helsinkit”

0
586

Në Shqipëri nuk është çudi që një ish-drejtues i regjimit komunist, ta gjesh edhe në ditët e sotme drejtues në në ndonjë institucion të caktuar.

Por që ish-prokurorë dhe gjyqtarë që kanë dënuar me vdekje persona të pafajshëm dhe që sot drejtojnë organizta që kanë për detyrë mbrojtjen e të drejtave të njeriut, kjo është shumë e rëndë. Një i tillë është edhe ai i Vjollca Meçe.

Meçe ka qenë ish-prokure në kohën e monizmit me një të kaluar kriminale në vendimet ndaj ish-pronarëve dhe ish-të përndjekurve politikë, por sot drejton Komitetin shqiptar të Helsinkit.

Komiteti shqiptar i Helsinkit duhet të ishte një ndër organizmat kryesorë në mbrojtje të të Drejtave të Njeriut.

Sipas Barije Karabollaj-t, Vjollca Meçe ka bërë krime monstruoze, jo vetëm që dënonte familje se kishin qenë më parë “kulakë”, por mizoria e saj shkonte deri atje sa i merrte edhe foshnjat këtyre familjeve dhe nuk lejonte që t’i ktheheshin.

Denoncimi i Barije Karabollaj, marrë nga profili i saj në Facebook:

Shkruaj me mall e deshire per ju miqte e mi. Shkruaj per halle e derte. Per jeten me pak gezime, por qe jane te paharruar ne mendjen time. Sot do t’ju tregoj nje sekret ? Kur kam qene e vogel isha nje shejtan i vertete.
Keshtu me quanin atje ne fshat, kur me pyesnin per dicka. Njehere more miq me thirren ne keshill. Nje burre maskara Tare Hoxha e quanin. Pa me thuaj moj kulake vogel, cfare di ti per partine. Une pa e ditur dhe kuptuar nje bombe i lash ne duar.
Me krenari e trimeri ju pergjigja ketij burri faqezi.
Po i thashe: partia jone e lavdishme me ka hedhur me nje dore dhe me priti me dy duar.Shiko, shiko bija e kriminelit duket qe eshte rraca e Muharremit. Seit Hoxha nje burre i rralle, mbylle ate goje more Tar eshte bija e nje zonje qe shoqe nuk ka ne fshat.
Tar Hoxha legen materniteti me shikoj me inat. Tundi gishtin dhe me tha mos ke merak, se nje dite do te shkosh tek yt atë.
Ika duke qeshur e gezuar, se ky legen mbeti i shokuar. Vitet kaluan per kete legen materniteti, shume historira kam degjuar.
Me kujtohet nje deshmitar emrin nuk e di si ja thane. Thuaj more djale cfare di ? Çfare te them une i shkreti Tar Hoxha me pagoj me 20 lek. Mire i tha gjykatesi e dime qe ti vodhi, po ti kishe 120 e pranon qe ti vodhi e pandehura.
Djali shkret nuk foli Tar Hoxhen shikoj. Vjollca Mece gjykatese e dalluar ishte mike e familjes Karabollaj. Pa menduar asnje minute shpejte vendimin zbatuan. Cohu ne kembe e pandehur ne emer te popullit 8 muaj burg 5 vjet internuar.
Sa e lumtur dhe e gezuar me ne fund u mbyll ky gjyq i korruptuar. Vitet kalojne edhe shkojne, ne nje gazete une lexoj. Vjollca Mece e persekutuar gjyshin i kishin pushkatuar dhe demokracia me titullin me te larte e kishin nderuar Kryetare ne Gjykate te Larte kishte perfunduar. E shikoni more miq se kush jane kelyshat e Shqiperise.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here