Shifra të frikshme: Sa vite kalojnë shqiptarët në ‘dembelizëm’?

0
285

Banka Botërore ka prezantuar sot Raportin e Rregullt Ekonomik për Rajonin e Ballkanit Perëndimor, përfshirë këtu edhe vendin tonë, së bashku me Bosnjë-Hercegovinën, Kosovën, Malin e Zi, Maqedoninë dhe Serbinë.

Raporti shqyrton ecurinë ekonomike dhe parashikimet për rajonin. Papunësia në vitin 2018 mbetet e lartë, veçanërisht për gratë dhe të rinjtë. Ndër të tjera, thekson se në Ballkan një pjesë e njerëzve nuk preferon të punojë.

Një punonjës në moshë pune – i referohemi periudhës nga mosha 15-65 vjeç – harxhon në dembelizëm të plotë 20-30 vite të jetës së tij. Në shifra të ngjashme paraqitet situata edhe në Kosovë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here