13 fakte shokuese rreth Tokës sonë!

0
456

Dikur na është thënë se çdo gjë që gjallon në Tokë priret të marrë fund një ditë. Por e dinit ju që ekzistojnë edhe gjallesa të pëvdekshme? Këtë dhe shumë të tjera mësojini në këtë artikull:

Shanset që gota e ujit ku jeni duke pirë të përmbajë një molekulë uji, në të cilën ka kaluar dikur një dinozaur është rreth 100%.

Leximi në ndriçim të ulët apo përdorimi i kompjuterit në errësirë nuk e dëmton aspak shikimin tuaj.

Dhitë e kanë beben e syrit në formë drejtkëndore.

Disa breshka marrin frymë me prapanicë.

Turritopsis dohrnii është një lloj kandili i pavdekshëm.

Minjtë shumohen aq shpejt sa në 18 muaj mund të lënë mbi një milion pasardhës.

Një uragan i kategorisë së tretë lëshon më shumë energji në 10 minuta se të gjitha armët bërthamore të bëra bashkë.

Pjesa më e madhe e diamanteve datojnë që prej 3 miliardë vitesh.


Disa mace janë alergjike ndaj njerëzve.


Një dialekt i një gjuhe në botë vdes çdo 14 ditë.


E keni parasysh shprehjen “DJERSIT SI DERR?” Ja që derrat nuk djersijnë fare.

Madhësia e trurit të një struci është më e vogël se sytë e tij.


Gjirafat mjaftohen me shumë pak gjumë. 10 minuta deri në 2 orë është mjaftueshëm për to.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here