Vetëm duke përdorur këtë fjalë, bëhemi njerëz më të mirë

0
235

Ngrënia e thonjve, vesi i keq i vonesës, apo qëndrimi gjatë gjithë kohës në celular janë zakone që duhen zhdukur një orë e më parë. Por varësia që krijojmë çdo ditë prej tyre na e bën edhe më të vështirë të heqim dorë prej tyre

Por çfarë mund të na ndihmojë të shpëtojmë prej tyre? Ekspertët thonë se kjo mund të arrihet vetëm përmes një fjale të vetme: “Unë nuk e bëj!”

Të punosh kundër zakonave të tua më të këqija është një proçes shumë i vështirë për trurin, por duke përdorur këtë fjalë mund të merrni nën kontrroll sjelljen tuaj.

Nëse ne themi “unë nuk ha sheqer”, në vend të “unë s’mund të ha sheqer”, e përvetësojmë më tepër dhe veprojmë ashtu siç themi.

Psikologët thonë se njerëzit të cilët thonë ‘mos’ në vend të ‘s’mundem’ kanë më shumë 50% shanse të heqin dorë nga veset e tyre të këqija.  Kjo frazë i lejon këta persona të bëjnë zgjedhjen e tyre në vend që të thonë nuk mundemi.

Po ua shpjegojmë edhe më lehtë. Nëse doni të reduktoni qëndrimin tuaj në rrjete sociale, fshini urgjent aplikacionin e Facebook-ut nga telefoni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here