15 fakte që s’do t’ju hyjnë kurrë në xhep, por do t’ju bëjnë të ndiheni më të zgjuar

0
275

1. Çakmakët u shpikën para shkrepseve. Edhe pse shkrepset mund të ngjajnë më primitive, u shpikën tre vjet pas çakmakut.

2. Patëllxhantë përbajnë nikotinë, por duhet të hani 9kg që të merrni të njëjtin efekt sa një cigare.

3. Zogjtë nuk urinojnë sepse s’kanë uretër.

4. Bebet nuk shohin ëndrra. Besohet se fëmijët fillojnë të ëndërrojnë rreth moshës 4-5 vjeçare.

5. Yjet hanë planetet që u orbitojnë shumë pranë.

6. Pandat shtiren sikur janë shtatzënë që të përfitojnë më shumë ushqim dhe kohë jashtë.

7. Breshkat masturbohen, porsi elefantët dhe njerëzit.

8. Kandilët e detit mund të avullojnë. Fundja janë 98% ujë.

9. Balenat nxihen nga dielli.

10. Gishtat nuk kanë muskuj. Lëvizin falë punës së muskujve të pëllëmbëve dhe parakrahëve.

11. Ari është i ngrënshëm.

12. Në Saturn bie shi diamantësh. Shkencëtarët kanë përllogaritur se bie rreth një mijë ton shi me diamant çdo vit në Saturn. Po ashtu edhe në Jupiter.

13. Delfinët i vënë emra vetes.

14. Kuajt nuk vjellin dot.

15. Peshkaqenët janë specie më të vjetra se pemët. Peshkaqenët ekzistojnë prej 400 milionë vitesh, ndërsa pemët prej 350 milion.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here