Këto janë 6 tiparet që përcaktojnë nivelin e zgjuarsisë

0
696

Janë disa nga karakteristikat e trupit të njeriut ato të cilat tregojnë zgjurasinë që kanë. Është faqja ‘Bright Side’ ajo e cila ka publikuar disa nga tiparet më kryesore. Karakteristika të cilat fillojnë që nga gjatësia e trupit, balli i madh, simetria e fytyrës por gjithashtu edhe mëngjarashët bëjnë pjesë në këtë klasifik.

1-Një faktor, sipas këtij studimi duket të jetë gjatësia. Individët e gjatë shpesh janë më të zgjuar se ata që janë më të shkurtër. Personat e gjatë shihen si udhëheqës të zotë.

2-Ndoshta mund të duken e habitshme por gratë që kanë gjoks më të madh karakterizohen nga më shumë zgjuarsi se ato me gjoks më të vogël.

3-Sipas këtij studimi personat që kanë ballin të madh janë më të aftë dhe më të zgjuar se ata që e kanë ballin e vogël.

4-Personat që kanë mungesë të simetrisë së fytyrës apo veshëve janë në fakt udhëheqës të zotë.

5-Njerëzit që kanë buzë të holla shfaqen më të zgjuar në krahasim më të tjerët.

6-Personat që kryejnë shumicën e veprimeve me dorën e majtë e kanë hemisferën e djathtë të trurit më të zhvilluar. Në këtë mënyrë ata arrijnë të përpunojnë informacionin më shpejt

(s.a/faxweb.al)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here