Dëshironi të lini duhanin por nuk dini se si? Njihuni me disa mënyra të thjeshta

0
326

Dëshironi të lini duhanin por nuk dini se si? Njihuni me disa mënyra të thjeshta
Duhani është shumë i rrezikshëm për shëndetin e njeriut dhe është përgjegjës për kancerin e mushkrive. Dëmet më të mëdha mund të shkaktojë dhe në sistemin kardiovaskular dhe atë të gjakut. Duhani është faktori kryesorë për dëmtimin e ngushtimit të enëve të gjakut që në vetvete shkakton sëmundjen ishemike të zemrës, infraktin e zemrës, dëmtimin e sistemit nervor, si dhe të shumë organeve të tjera.
Ja disa mënyra se si ta lini duhanin:
– Së pari, duhet të zgjedhin një datë për të filluar ndalimin e pirjes së duhanit.
– Së dyti, është e rëndësishme ti tregoni njerëzve rreth jush se po lini duhanin dhe nëse është e mundur, shoqërohuni me dikë dhe vendosni të nisni proçesin e lënies së duhanit së bashku.
Se fundmi,vendosini vetes një shpërblim për këtë vendim të marrë, shpërblim i cili do të vijë nga paratë që ju do të kurseni duke u bërë një jo-duhanpirës!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here