Adoleshentja i jep fund jetës pas një sondazhi në Instagram

0
238

Një 16-vjeçare në Malajzi postoi një sondazh në Instagram ku pyeti ndjekësit e saj nëse duhej të vdiste ose jo dhe pasi 69% votuan për po, ajo i dha fund jetës.

Policia në Sarawak, një shtet në Malajzinë lindore, tha se vajza postoi në Instagram një sondazh ku shkruante: “Shumë e rëndësishme. Më ndihmoni të zgjedh J/V (jetë a vdekje).” Pasi shumica u përgjigj me vdekje, ajo u vetëvra.

Një avokat i zonës sugjeroi se ata që votuan “vdekje” fare mirë mund të akuzohen se e kanë ndihmuar për të vrarë veten, që gjë konsiderohet krim.

Ching Yee Wong, Kreu i Komunikimit të Instagram tha: “Po lutemi për familjen e kësaj vajze. Është përgjegjësia jonë ta bëjmë Instagramin një vend të sigurt dhe ku përdoruesit tanë mund të mbështeten. I nxisim të gjithë të raportojnë raste që u duken të dyshimta dhe të telefonojnë numrat e emergjencës nëse shohin se diçka nuk shkon dhe jeta e dikujt mund të jetë në rrezik.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here