Film vs. Realitet: 15 vende përrallore që frymëzuan skenat e famshme

0
374

“Game of Thrones”, “The Avengers”, “Avatar” apo “The Lord of the Rings” karakterizohen nga një imagjinatë e shfrenuar ku skena nga më të ndryshmet janë të lidhura ngushtë me fantastiken dhe të jashtëzakonshmen. Megjithatë, shumë prej vendeve të njohura dhe tejmase të admiruara në këto projekte kinematografike rrjedhojnë nga vende të prekshme, REALE. Kështu:

The Tree-Of-Souls (Pema e Shpirtrave), “Avatar” dhe pema Wisteria në Parkun e Luleve, Ashikaga, Japoni

Skenë shkëputur nga “Avengers: Infinity War” dhe Banaue Rice Terraces në Philippines


Liqen në Avatar dhe laguna Falmouth, Jamaica


Mbretëria e Madhe e Dwarrowd “The Lord of the Rings” dhe bazilika Cistern në Turqi


Mesa, “Up” dhe Tepuy Roraima në Venezuelë

Salla e Madhe e Hogwarts, “Harry Potter” dhe Salla e Madhe e Christ Church College, Universiteti i Oxford- it


Pandora nights, Avatar dhe shpella Waitomo Glowworm në Zelandën e Re


Mann’s ice planet (planeti akull), “Interstellar” dhe akullnaja Snæfellsjökull në Islandë


King’s Landing, “Game of Thrones” dhe qyteti i Dubrovnikut, Kroaci


Rivendell, “The Lord of the Rings” dhe Lauterbrunnen në Zvicër

“Avatar: The Last Airbender” dhe tempujt në malin Fanjing në Tongren, Kinë


Paradise Falls (Ujëvara e Parajsës), “Up” dhe ujëvara Angel në Venezuelë


Doors of Durin (Moria), “The Lord of the Rings” dhe dera e kishës St. Edward, Angli


Bath House, “Spirited Away” dhe Rekishi-no-Yado Kanaguya, Nagano, Japoni


Floating Mountains (Malet Pluskues), “Avatar” dhe malet Hallelujah në parkun Zhangjiajie, Kinë

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here