Shkolla serbe në Shqipëri?! Shpërndahen libra serbë në shkollat e Fierit

0
583

Në një postim në Facebook, Daut Dauti ka publikuar një fotografi në të cilën disa shtetas serbë po dhurojnë libra në gjuhën serbe për shkollat në Fier.

Ai menjëherë ngre pyetjen se si qeveria shqiptare e lejon këtë gjë, ku në Fier nuk ka minoritete dhe shkolla serbe. A është kjo një shenjë për ngritjen e shkollave serbe?!

Postimi i plotë:

Shkollat serbe në Shqipëri?!

Këta, në këtë fotografi, janë serbë të cilët i kanë dhuruar libra një shkolle serbe në Fier! Merreni me mend, në Fier, ku nuk ka asnjë serb, ka shkollë serbe! Dhe, serbët e Serbisë organizojnë pajisjen e kësaj shkolle serbe me literaturë!

Me këtë rast ne patjetër duhet t’ia parashtrojmë një pyetje qeverisë në Tiranë: Si është e mundur që ju të lejoni shpërndarjen e materialeve në shkolla ku nuk ka serbë kur në të njejtën kohë juve nuk ju lejohet që t’a bëni të njejtën gjë në Serbi në disa dhjetëra shkolla ku ka vetëm shqiptarë?

p.s Kjo fotografi është marrë nga Facabook i njëfar Dimitrije Markoviqit

27.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here