“Biri im! Kurrë mos e rrih gruan tënde, ose do jetosh me një njeri të plagosur gjithë jetën”!

0
782

Këshillat më të vlefshme për martesën që një baba mund t’i japë birit të tij. Kjo është brilante… Nga supershendeti.com

Nëse më pyesin për ndonjë këshillë, mendoj se këshillat rreth martesës janë ato më të rëndësishmet.

Pse? Sepse bashkëshorti juaj është ai që ju kaloni gjithë jetën tuaj.

Ata durojnë çdo vështirësi, dështim dhe luftë me ju.

Ata janë pranë jush për sukses, rritje dhe bekime.

Ju mbështetni njëri-tjetrin, mbështeteni tek njëri-tjetri dhe bëni një jetë së bashku.

Një martesë është një partneritet dhe nëse e ushqeni atë, mund të jetë gjëja më e fuqishme në jetën tuaj.

Mund t’ju japë rehati, shpresë dhe stabilitet kur pjesa tjetër e botës nuk mundet.

 

KËSHILLAT PËR MARTESËN NGA NJË BABA PËR BIRIN E TIJ.

Biri im, nëse vazhdon të shpenzosh për një grua dhe ajo kurrë nuk të ka pyetur nëse po kursen ose investon, por ajo vazhdon të shijojë momentet, mos u marto me të.

Biri im, një grua mund të jetë një grua e mirë për ty, ndonjë mund të jetë një nënë e mirë për fëmijët tuaj; por nëse ti ke gjetur një grua si një nënë për ty, fëmijët tuaj dhe familjen tuaj, të lutem mos e lër atë të të ikë.

Biri im, mos e kufizoni pozitën e gruas vetëm në kuzhinë, prej nga e keni nxjerrë këtë?

Edhe në kohët tona, kishim toka bujqësore ku punonin çdo mëngjes. . . kjo ishte zyra jonë.

Biri im, në qoftë se të them se ti je kreu i shtëpisë, mos e shiko xhepin tënd; shikon nëse do të ketë një buzëqeshje në fytyrën e gruas tënde.

Biri im, nëse dëshiron të kesh një jetë të gjatë, le të jetë gruaja jote që të merret me pagën tënde, do të jetë e vështirë për ta shpenzuar kur është e vetëdijshme për nevojat e shtëpisë dhe faturat për të paguar, por nëse është nën kujdesin tënd, ajo do t’ju kërkojë edhe kur nuk ka nevojë për shpenzime.

Biri im, kurrë mos e rrih gruan tënde, dhimbja në trupin e saj nuk është asgjë për t’u krahasuar me plagën në zemrën e saj dhe kjo do të thotë që mund të jetë e vështirë të jetoni me një grua të plagosur.

Biri im, tani që je i martuar, nëse jeton një jetë si beqar me gruan tënde, së shpejti do të jesh përsëri i vetëm.

Biri im, në kohët e hershme, kishin shumë gra dhe shumë fëmijë për shkak të tokave të mëdha të fermave, tani nuk ka më shumë tokë për bujqësi, prandaj përqafoje nga afër gruan tënde.

Biri im, mos u largo nga gruaja jote kur të bësh më shumë para, në vend që t’i shpenzosh ata me ca këmbë të holla që kurrë nuk e ditën se sa shumë keni punuar për t’i fituar ata, shpenzoji me gruan që qëndroi pranë teje gjatë gjithë kohës.

Biri im, kur prisja me ankth jashtë dritares së shtëpisë ku banonte mamaja jote, nuk ishte për seks, unë mezi prisja ta shikoja atë.

Biri im, mbaj mend, kur të thuash se gruaja jote ka ndryshuar, kërko pak në veten tënde se çfarë nuk ke bërë si duhet.

Biri im, mamaja jote eci me mua me biçikletë para se të blija atë makinën breshkë atje, çdo grua që nuk do të pëlqejë dot gjërat e pakta që ke në fillim nuk duhet të gëzojë pasuritë e tua.

Biri im, mos e krahaso gruan tënde me asnjë grua, ka shumë gjëra për të cilat ajo po të duron dhe a të ka krahasuar ndonjëherë me ndonjë burrë tjetër?

Biri im, nëna jote dhe unë nuk jemi të interesuar për atë që ndodh në martesën tuaj, përpiquni të trajtoni çështjet pa ardhur gjithmonë tek ne.

Biri im, kujtoj sa u gëzua mamaja jote kur i bleva makinën e parë të qepjes, ndihmoje gruan tënde të arrijë ëndrrat e saj ashtu siç po ndjek ti të tuat.

Biri im, mos ndalo të kujdesesh për mua dhe nënën tënde, sekreti i plakjes është të kesh fëmijë që të kujdesen për ty.

Biri im, lutu me familjen tënde, ka një të nesërme që nuk e njihni, bisedoni me Zotin që di çdo gjë, çdo ditë. /supershendeti.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here