Akti i mirësisë së ushtarit, blen ushqim për një burrë në nevojë

0
100

Filloi me një bisedë dhe përfundoi me një akt të vogël mirësjelljeje.

Ushtari i Shtetit të New York Chris Mahoney shpesh ndalet në një Fastrac lokal në Rochester kur është jashtë me patrullë. Në një patrullë të fundit, ai vuri re një burrë që mbante çanta të rënda dhe veshje për gjumë.

Ai filloi një bisedë me njeriun dhe mësoi se ai kishte vetëm diçka të vogël për të ngrënë atë ditë. Mahoney më pas i ofroi t’i blinte një vakt të vogël dhe pije.

Një foto e aktit të mirësisë u kap nga një blerës tjetër dhe u postua në mediat sociale.

Mahoney nuk e kishte idenë.

“Ai tha se ishte 37 vjeç, po shkonte për 20 vjet. Fillimisht nga Vegas, udhëtoi këtu për në Rochester dhe po përpiqet të shkojë në Neë Orleans”, kujtoi Mahoney. “Ai ishte një individ i sjellshëm. Unë thjesht doja ta njihja atë, të isha aktiv. Më pëlqen të flas me njerëzit.

Unë e pyeta herën e fundit që kishte ndonjë gjë për të ngrënë ose pirë, sepse ai dukej i etur. Ai tha që kishte një petull të vogël atë mëngjes, kështu që unë i ofrova t’i blija diçka për të pirë dhe për të ngrënë brenda”.

“Nuk kërkon shumë, nuk kërkon para, kërkon vetëm dikë që të kujdeset, të marrë kohën, i cili është malli ynë më i rëndësishëm”, tha Mahoney. “Për të marrë një moment për të marrë përpjekjet për t’ja dhënë përsëri komunitetit”.

Policia e Shtetit të Neë York gjithashtu ndau ngjarjen në faqen e tyre në Facebook.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here