Gruaja themelon kompaninë e birrës, dhuron 100% të fitimeve për të ushqyer nevojtarët

0
129

Jacquie Berglund është në një mision për ta kthyer birrën në ushqim. Për 20 vitet e fundit, birraria e saj me seli në Minesota ka dhuruar 100% të fitimeve të saj në komunitet.

Berglund hapi Finnegans Breë Co në Shtator të vitit 2000. Është kompania e parë e birrës që dhuron 100% të fitimeve për të financuar prodhimet e freskëta për ata që kanë nevojë.

Berglund ka mbrojtur një qasje inovative, të bazuar në treg për të adresuar dhe ngritur vetëdijen për sigurinë e ushqimit në komunitetet në të gjithë Midëest.

Finnegans gjithashtu ka një ‘kamion të ushqimit të kundërt’ që përdoret për të mbledhur ushqime dhe dhurime monetare në këmbim të mostrave të birrës.

Finnegans tani është në vitin e 20-të të biznesit dhe i afrohet dy milion dollarëve ndikim, që barazohet me rreth dy milion paund ushqim organik i shpërndarë për familjet në nevojë.

“Ne jetojmë në vendin më të pasur në botë. Është një krim që njerëzit nuk mund t’i plotësojnë nevojat e tyre themelore”, tha Berglund.

Dhe Finnegans nuk po tregon shenja të ngadalësimit. Tani mund të gjeni birrë Finnegans në katër shtete të Midëest.

“Unë gjithmonë kam dashur ta lë botën një vend më të mirë”, thotë ajo. “Unë jam thjesht punëtor në atë mënyrë.”

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here