Libërdhënësi mbyll çdo ditë dyqan për të parë muzgun

0
123

Jashtë ka një muzg që është një domosdoshmëri ta shohësh dhe pastaj mbyll derën dhe vjen momenti për të shijuar atë në mënyrë të plotë. Kështu mendon ky libërshkrues Cilentan, letra e të cilit në derën e restorantit të tij me fjalët “Mbyllur për perëndimin e diellit” ka shkuar nëpër internet.

Ai është Paolo Baron, pronar romantik në Pollica, një nga velat blu të 2019, të Libreria del Porto, e cila mbyll çdo ditë dyqanin, ose kur mundet, e vendos shkrimin e famshëm në derën e përparme dhe shkon në bregdet për të bërë fotografi.

“Më pëlqen ta shikoj ngjyrën e diellit të largohem, përpiqem ta fotografoj, por kurrë nuk do të ketë asnjë fotografi që mund ta tregojë dhe ta përfaqësojë atë siç e sheh vetë. Ju nuk mund ta tregoni bukurinë para jush me një aparat fotografik, ju duhet të vini këtu dhe të shihni atë”, thotë Paolo, i cili është gjithashtu botues i shtëpisë botuese të vogël 80144 dhe skenarist.

Libraria e portit është vetëm disa hapa nga deti, është e hapur vetëm në muajt e verës, sepse në dimër, batica pothuajse arrin në dyqan.

“Shikimi i detit ju bën të ndiheni mirë dhe gjithashtu iu frymëzon në punë. Kjo është arsyeja pse unë do ta shijoj muzgun”. Dhe si ta fajësoni atë: përqendrimi në valët, në aromën që del nga detaja, në ndjenjat e mirëqenies që jep, është gjëja më e relaksuar që mund të ketë.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here