Muzika e të burgosurve në kampet naziste do luhet për herë të parë

0
111

Pjesë muzikorë, disa prej të cilave kurrë nuk janë dëgjuar më parë, do të luhen në Jerusalem këtë muaj. Muzika e shkruar nga njerëz në kampet e përqendrimit nazist do të luhet në një koncert në Jerusalem këtë muaj. Disa nga pjesët muzikore të krijuara nga të burgosurit do të dëgjohen për herë të parë.

Kompozitori italian Francesco Lotoro ka gjurmuar mijëra këngë, simfoni dhe madje opera që ishin të kompozuar në kampet e përqendrimit, kampet e punës së detyruar dhe kampet e burgosurve të luftës para dhe gjatë luftës së dytë botërore. Kurioziteti është shtuar më shumë për të dëgjuar se çfaë kanë krijuar ata të burgosur që janë keqtrajtuar dhe kanë jetuar në kushte të këqija. Melodia pritet të jepet në ditët në vazhdim.

© 2018, Pozitivi. All rights reserved.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here