Si na mësojnë filmat rreth qëllimit tonë në këtë botë

0
117

Pacolli i famshëm i PwC-së “Ballot Briefcase” bëri një vorbull ere, një turne në të gjithë Shtetet e Bashkuara. Falë magjisë së filmave, vizituam pothuajse çdo kontinent. Ne ndjemë ujin dhe shijuam ushqimin përmes imazheve provokative, por edhe më reale ishte njerëzimi që përjetuam, empatia, frymëzimi dhe zhurma. Ky element i fuqishëm i njerëzimit ka aftësinë e jashtëzakonshme për të na tërhequr, sikur ne po përjetojmë çdo ndërveprim, emocion dhe triumf.

Normalisht njerezit priren të tërhiqen drejt filmave edhe thjesht për argëtim. Këtë vit, megjithatë, unë u tërhoqa në filma jo thjesht nga një skenar bindës apo aktor i talentuar, por nga çështjet dhe sfidat sociale jo të qëndrueshme. Nga fuqia shkatërruese e teknologjisë, te rëndësia e përqafimit të diversitetit në vendin e punës, deri te pasojat brutale të burgosjes pa rehabilitim, në brishtësinë e ekosistemeve tona, këto janë historitë që kanë nevojë të madhe për dukshmërinë e dritave dhe kamerave për të detyruar veprim.

Filmat na transportojnë nga jeta jonë e përditshme në botë të panjohura, takime apo paradigma krejtësisht të huaja për ne. Për disa orë, ne gjejmë veten të zhytur në situata, pengesa dhe polemika surrealiste përvoja njerëzore në të gjitha dimensionet e saj duke u përballur me realitetin e dikujt tjetër, duke zgjeruar perspektivat tona dhe duke na angazhuar thjesht duke qenë një vëzhgues. Filmat ndihmojnë në zgjerimin e mendimit tonë jo vetëm për botën komplekse përreth nesh, por për rolin tonë dhe vendin që kemi në këtë botë.

Rreth qëllimit.

Është e lehtë të kapesh në transaksionet rutinë të ekzistencës sonë të përditshme  të humbasim kuptimin e 24 orëve në çdo ditë. Por filmat kanë aftësinë për të frymëzuar, për të galvanizuar dhe për të na rilidhur të gjithëve me atë që ka rëndësi të vërtetë. Gjatë 83 viteve të fundit që PëC ka qenë përgjegjës për tabelimin e fletëvotimeve Oscar®, bota dhe sfidat me të cilat përballemi kanë ndryshuar në mënyrë dramatike. Mënyra se si bëjmë vetëm për gjithçka, duke përfshirë edhe filma, do të vazhdojë të zhvillohet. Por nëse ka një gjë që filmat na kanë treguar gjatë viteve, është nevoja dhe dëshira për të nxjerrë në pah njerëzimin tonë, për të nxitur ndjeshmërinë dhe për t’iu përgjigjur botës rreth nesh në mënyra krijuese dhe strategjike.

Pra, edhe një herë ne po lëvizim përtej numërimit të fletëve të votimit dhe marrjes së një momenti gjatë natës më emocionuese të Hollivudit për të folur me fituesit e vërtetë, njerëz të cilët kanë aftësinë për të lidhur një ndjenjë më të madhe njerëzish dhe për të sjellë qëllimin e tyre personal dhe jetën profesionale.

Për mua, Oscarët janë më shumë sesa njohja më e mirë në industrinë e filmit; ka të bëjë me sjelljen e vetëdijes së re, të menduarit të ri dhe një ndjenjë më të shtrirë të lidhjes njerëzore me dritën. Është puna e veprimit në njohuritë tona, dhe me pasuritë dhe burimet tona unike, për të ndihmuar në zgjidhjen e problemeve të rëndësishme.

 

© 2018, Pozitivi. All rights reserved.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here