Kartëmonedha të reja moderne, Banka e Shqipërisë zbulon serinë që do të hidhet në treg

0
179

Të enjten e ardhshme Banka e Shqipërisë do të
prezantojë kartëmonedhat e reja që do të hidhen në treg duke nisur nga ky vit.

Pas më shumë se 20 vitesh, dizenjo e parasë
vjen e rifreskuar dhe me elementë sigurie të përmirësuara, duke i dhënë lekut
shqiptar pamjen e një kartëmonedhe moderne.

Të parat që do të hidhen në qarkullim janë
kartëmonedha 200 dhe 5 mijë lekëshe, ndjekur nga të gjitha prerjet e tjera.

Ndërsa vitin e ardhshëm për herë të parë do të kemi një kartëmonedhë 10 mijë lekëshe. Kjo valutë do të mbajë figurën e poetit të njohur Asdreni, shoqëruar me vargje nga Himni Kombëtar.

Banka e Shqipërisë i quan këto ndryshime një
ngjarje shumë të rëndësishme, një moment të veçantë, jo vetëm për këtë
institucion, por për gjithë shtetin shqiptar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here