Psikologia: Pse nënat duhet të bëjnë pushime pa fëmijët

0
86

Edhe pse aktivitetet e tyre të përditshme janë të mëdha, nënat shpesh ndjehen fajtore që të marrin kohë për veten dhe të lënë fëmijët mënjanë.

Sidoqoftë, një pushim i vogël pa fëmijët, madje edhe pa partnerin, është një përvojë e shkëlqyeshme që duhet të përballojë çdo femër, pasi ofron përfitime të shumta.

Mëmësia është një punë me kohë të plotë, kështu që Dr Nava Silton, profesore e asociuar e psikologjisë në kolegjin Marymount Manhattan, thekson rëndësinë e pushimeve për nënat pa fëmijët.

Ndërsa kujdesi për burrin e saj dhe fëmijët do të jetë gjithnjë detyrë e nënës, Dr. Nava Silton argumenton se largimi nga familja për ca kohë mund të ishte shumë i dobishëm për të gjithë anëtarët e familjes.

Dr Silton shpjegon se nëna mund të jetë shumë stresuese, pasi nënat po përpiqen të bëjnë shumë në një kohë shumë të shkurtër. Prandaj, ajo sugjeron që është thelbësore që nënat të qetësohen dhe të rifreskohen.

Dayna M. Kurtz, drejtore për Qendrën e Grave të Anna Keefe në Institutin e Trajnimit për Shëndetin Mendor në Nju Jork, pajtohet me idenë që një pushim mund të lejojë nënat që jo vetëm të marrin kohën nga detyra e prindit, por gjithashtu mund të shtojë emocionin dhe energjinë fizike te nevojshme për t’u kujdesur për fëmijët.

Këtu janë disa arsye pse nënat duhet të gëzojnë pushime pa fëmijët e tyre:

Përfitimet për familjen

Familja do të funksionojë në mënyrë të përsosur mirë edhe pse ju merrni disa ditë pushim. Para së gjithash, partneri do ta dijë se i besoni, dhe e dini se mund të kujdesen për gjërat edhe në mungesën tënde.

Tjetra, fëmijët dhe partneri juaj do të forcojnë lidhjen, duke kaluar më shumë kohë së bashku. Ndryshimi i vogël në dinamikën e familjes ndërsa jeni larguar mund të sjellë disa të mira te fëmijët, pasi ata do të rriten më afër ndërsa nuk jeni përreth për të zgjidhur çështjet e tyre.

Koha larg familjes do t’i tregojë partnerit se sa shumë bëni çdo ditë, dhe ai do të vlerësojë të gjitha përpjekjet tuaja.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here