Aksidentet me biçikletë nuk do të jenë fatale, vjen shpikja e re

0
121

Pas 4 vitesh kërkimesh një grup studiuesish në Suedi prezantuan dhe shpikjen e tyre të fundit e cila është një airbag për çiklistët.

Airbag-u i ri quhet “Hovding 3” dhe konsiderohet si një ndër më të sigurtët në botë. Ai vendoset rreth qafës së personit që drejton biçikletën, në formën e një shalli, dhe në momentin e aksidentit, dyshekët e ajrit hapen rreth kokës duke e mbrojtur atë nga goditjet.
Ky version është dhe më i lehtë për t’u përdorur nga të mëparshmit dhe është i pajisur me një teknologji të avancuar dhe Bluetooth për të njoftuar familjarët në rast aksidenti.

bicikleteeee.jpg

airbaggg.jpg

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here