Instagram-i prezanton risinë e tij të fundit

0
118

Instagram ka njoftuar sot një aplikacion të ri të pavarur të quajtur Threads i cili synon të bashkëveprojë më shumë me miqtë tuaj të ngushtë në Instagram. Ngjashëm me opsionin Close Friends ndërsa ndani Story tuaj në Instagram, tani mund të shtoni listën tuaj të miqve të ngushtë për të komunikuar ekskluzivisht me ta përmes aplikacionit ndërsa përdorni akoma mjetet krijuese të Instagram-it, si tekst, mesazhe foto / video dhe emoji.

Në blogun e tij në Instagram tha, “Threads do të lejojë përdoruesin të shtojë ose largojë me lehtësi njerëzit në dhe nga lista e miqve tuaj të ngushtë duke ju dhënë një inbox të përkushtuar të përbërë nga vetëm këta miq.

Si parazgjedhje, aplikacioni Threads do të hap aparatin fotografik dhe do t’ju lejojë të krijoni shortcuts për njerëzit në listën e miqve tuaj të afërt. Nëse mendoni se kjo tingëllon e njohur, atëherë do të keni të drejtë, sepse pikërisht kështu funksionon Snapchat, por Instagram kurrë nuk ka qenë i turpshëm të kopjojë tiparet e rivalëve të tij në aplikacionet e tij.”

Instagram Threads UI.

Sidoqoftë, tipari më interesant në pajisje është me shumë mundësi që azhurnimi i gjendjes automatike. Kur e aktivizoni atë, kjo veçori do të lejojë që Threads të kërkojë vendndodhjen, lëvizjen, nivelin e baterisë dhe lidhjen e rrjetit tuaj smartphone. Duke përdorur këtë, Threads do të jetë në gjendje të ndajnë informacionin e duhur për miqtë tuaj të afërt.

Një shembull i kësaj do të ishte që Threads mund të azhurnojnë automatikisht statusin tuaj në ‘Në një Cafe’ bazuar në të dhënat e vendndodhjes së përbashkët dhe nëse ndjen se jeni në lëvizje, statusi juaj do ta reflektojë këtë.

Nga frika e shqetësimeve të shkeljeve të intimitetit, Instagram ka bërë të qartë se programi i statusit automatik është plotësisht i zgjedhjes dhe mund të fiket në çdo moment. Në të vërtetë, Instagram ka hedhur një postim krejt të veçantë duke ekzekutuar privatësinë e Thread.

Sidoqoftë, duke pasur parasysh historinë e shkëlqyeshme të Facebook-ut me trajtimin e të dhënave të përdoruesve, do të ketë pyetje në lidhje me këtë veçori të re të statusit automatik.

Threads hyn në  qarkullim global në Android dhe iOS duke filluar që sot.

Burimi: Firstpost.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here