FOTO/ Cila është kartëmonedha me përmasat më të mëdha.

0
64

Kartëmonedha me përmasat më të mëdha në botë është kartëmonedha filipinase 100,000 peso.

Ajo është më e madhe se një faqe A4 (356×216 mm) dhe u emetua në vitin 1998 për të përkujtuar 100-vjetorin e shpalljes së pavarësisë së Filipineve.Kjo kartëmonedhë ishte në shitje vetëm për koleksionistët, me një çmim prej 180,000 pesos ose rreth 3.700 dollarë amerikanë.

E shtypur në Gjermani, kartëmonedha përmban 21 elemente sigurie, përfshirë edhe një hologramë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here