Bëhuni gati për ndryshimin e orës, akrepat shkojnë 60 minuta prapa

0
133

E diela e fundit e tetorit 2019, datë 27, do të shënojë ndërrimin e akrepave të orës, që shkojne 60 minuta prapa.

Për vendet e Bashkimit Europian, ora e gjithë zonës do të ndryshojë në të njëjtin çast, per te pasur nje ore me shume diell, ose drite, deri ne 29 mars 2020, kur do te kthehet serish ora verore.

Ndryshimi i orës më parë në Europë ka qenë jo i njëtrajtshëm, por filloi të përgjithësohej nga viti 1974, pas krizës së parë të naftës dhe kur disa vende vendosën të çojnë përpara orën, në mënyrë që të shfrytëzonin më shumë dritën e diellit dhe të konsumonin më pak energji elektrike.

Ndryshimi i orës në Europë u vendos si ligj europian nga viti 1981 dhe është rinovuar çdo katër vjet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here