Gent Cakaj i “shastis” të gjithë: Negociatat nuk u hapën sepse i plotësuam kushtet…

0
119

Ministri në Detyrë i Punëve të Jashtme, Gent Cakaj, thotë se mos hapja e negociatave për Shqipërinë dhe Maqedoninë nuk është bërë sepse këto dy vende i kanë plotësuar të gjitha kushtet e vendosura, ndaj nuk u mor një vendim për asnjërën (?)

Në studion e emisionit “Tempora”, Cakaj tha se vendimi ka lidhje me problemet e brendshme që kanë vendet anëtarë për të ardhmen e Evropës.

Gent Cakaj: Negociatat nuk u hapën për dy arsye, e para sepse realisht vendimi i Këshillit Evropian nuk kishte të bënte me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, por me kundërthëniet e brendshme që ekziston brenda vendeve anëtare për të ardhmen e Evropës.
E dyta sepse të dy vendet kanë plotësuar kushtet dhe si rrjedhojë nuk u mor vendimi për asnjërën.
Ministri sqaroi se kushtet e Bundestagut nuk kanë qenë kushte për çështjen e hapjes së negociatave

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here