29-vjet nga rihapja e Xhamisë së Plumbit në qytetin e Shkodrës

0
525

29-vjet nga rihapja e Xhamisë së Plumbit në qytetin e Shkodrës

Më 16 nëntor të vitit 1990, Hafiz Sabri Koçi mbajti fjalimin e parë të kësaj ngjarjeje të shënuar për besimtarët myslimanë para 50 000 të pranishmëve.

E para xhami e hapur pas rënies së sistemit komunist në vendin tonë, ishte simbol i rifillimit të aktivitetit dhe veprimtarisë fetare, fillimisht në fshatrat përreth saj e më pas në të gjithë Shqipërinë.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here