Krijuese apo logjike? Cila anë e trurit tënd është më dominante?

0
62

Truri i njeriut mund të ndahet në dy pjesë; anën e majtë dhe anën e djathtë. Secila gjysmë zakonisht shoqërohet me aftësi, forca, dobësi të ndryshme, mënyra të të menduarit dhe lloje të tjera të tipareve të ndryshme. Më poshtë është një ndarje e përgjithshme e disa prej karakteristikave kryesore me të cilat secila palë është më së shpeshti e lidhur:

Njerëzit që kanë dominant anën e majtë të trurit thuhet se janë mendimtarë më analitikë, objektivë dhe logjikë. Njerëzit me këtë tru dominues janë të mirë në zgjidhjen e problemeve të matematikës dhe llojeve të ngjashme të problemeve të orientuara nga logjika, gjë që shpesh i çon ata në mësimin e shpejtë dhe shkëlqimin në gjëra të reja.

Atyre u pëlqen të futen thellë në ndjekjet shkencore dhe të planifikojnë paraprakisht gjërat, duke bërë lista të detyrave dhe duke kontrolluar progresin e tyre kur shkojnë.

Nga ana tjetër njerëzit që kanë dominant anën e djathtë të trurit janë mendimtarë më krijues dhe ekspresivë. Ata kanë imagjinatë të fortë dhe u qasen problemeve ose çështjeve me mënyra të ndryshme, zgjidhjesh alternative.

Njerëzit me këtë tru dominues priren të jenë më spontanë dhe emocionalë dhe shpesh veprojnë sipas ndjenjave dhe intuitës së tyre. Meqenëse janë më ekspresive, ata shkëlqejnë në ndjekjet artistike si piktura dhe muzika.

Duke ditur se cili është truri juaj dominues, ju mund të punoni për forcën ose dobësinë tuaj në zona të caktuara. Kjo do t’ju ndihmojë të kuptoni mënyra më të mira për të mësuar dhe studiuar.
/themindsjournal.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here