COVID-19 në SHBA, Trump nënshkruan paketën financiare

0
47

Presidenti Donald Trump ka nënshkruar paketën financiare prej 2.3 trilionë dollarësh, ku 900 miliardë dollarë janë për të lehtësuar situatën e pandemisë në SHBA dhe 1.4 trilionë dollarë për financimin e qeverisë duke shmangur kështu një mbyllje të pjesshme të qeverisë.

Vendimi i presidentit për të nënshkruar paketën shmang një mbyllje të qeverisë, të rivendosë përfitimet e papunësisë, të ndalojë dëbimet, të sigurojë ndihmë me qira, të shtojë fonde shtesë në Programin e Mbrojtjes së Pagave të Administratës së Biznesit të Vogël dhe të investojë në shpërndarjen e vaksinave.

Trump ka dërguar gjithashtu një “version të ridrejtuar” të projektligjit në Kongres, i cili përfshin një ndarje të artikujve dhe kërkesën zyrtare të heqjes dorë duke këmbëngulur që çdo “artikull i kotë” të hiqet nga projekt-ligji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here