Njerëzit po braktisin WhatsApp-in për këtë aplikacion më të sigurt, pas problemeve të privatësisë!

0
64

Rivali i WhatsApp, Telegram ka parë një rritje prej 500 përqind të përdoruesve të rinj, pas pakënaqësive me mënyrën se si WhatsApp-i, në pronësi të Facebook, trajton të dhënat e njerëzve.

Telegram regjistroi 25 milionë përdorues të rinj gjatë 72 orëve të fundit, sipas themeluesit Pavel Durov, duke marrë numrin e përgjithshëm të përdoruesve mbi 500 milion.

Kjo është afërsisht një e katërta e 2 miliardë përdoruesve të WhatsApp në të gjithë botën, megjithëse shumë përdorues të aplikacionit më të njohur të mesazheve në botë shkuan në rrjetet sociale këtë javë për të nxitur dhe të tjerët të largohen nga platforma, për shkak të shqetësimeve të privatësisë.

WhatsApp dërgoi një njoftim për të gjithë përdoruesit e tij, duke i detyruar ata të pranojnë politikën e saj të privatësisë, e cila përfshin kushte për të ndarë të dhëna me Facebook.

Përditësimi i Kushteve të Shërbimit (Terms of Service), i cili hyn në fuqi në 8 shkurt, nuk zbatohet për përdoruesit në Mbretërinë e Bashkuar dhe Europë, por ka çuar në kritika të konsiderueshme nga përdoruesit, mbrojtësit e privatësisë dhe konkurrentët.

Z. Durov, i cili shpesh ka kritikuar qasjen e WhatsApp ndaj privatësisë së përdoruesve në të kaluarën, tha të martën se “rritja e fundit e përdoruesve të rinj ishte më e rëndësishmja në historinë shtatë-vjeçare të kompanisë”.

“Njerëzit nuk duan më të shkëmbejnë privatësinë e tyre me shërbime falas. Ata nuk duan më të mbahen peng nga monopolet e teknologjisë që duket se mendojnë se mund të shpëtojnë me gjithçka për sa kohë që aplikacionet e tyre kanë një masë kritike të përdoruesve”, shkroi ai.

“Me gjysmë miliardi përdorues aktivë dhe me përshpejtimin e rritjes, Telegram është bërë streha më e madhe për ata që kërkojnë një platformë komunikimi të përkushtuar ndaj privatësisë dhe sigurisë. Ne e marrim këtë përgjegjësi shumë seriozisht. Ne nuk do t’ju zhgënjejmë.”

Z. Durov shtoi se që nga fillimi në gusht 2013, Telegram “nuk ka zbuluar asnjë bajt (bite) të të dhënave private të përdoruesve te palët e treta”.

Aplikacionet e tjera rivale të mesazheve gjithashtu panë një ngritje në përdoruesit e rinj këtë javë, duke përfshirë Signal, i cili u mbingarkua për pak nga fluksi i shkarkimeve të reja.

Të dhënat nga firma analitike Sensor Tower zbuluan 8.8 milionë shkarkime të reja për Signal këtë javë.

“Ne vazhdojmë të shkatërrojmë rekordet e trafikut dhe të shtojmë kapacitet ndërsa gjithnjë e më shumë njerëz pajtohen me sa nuk u pëlqejnë termat e rinj të Facebook”, shkroi Signal në Twitter. “Nëse nuk keni qenë në gjendje të krijoni një grup të ri kohët e fundit, ju lutem provoni përsëri. Serverët e rinj janë gati për t’ju shërbyer.”/anabelmagazine.com

Burimi: The Independent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here