Dronët me njohje të fytyrës janë gati për të fluturuar, por bota nuk është ende e gati për ta

0
39

Nga Thomas Brewster – Forbes

Disa nga dronët e parë me aftësi për të njohur fytyrat janë duke u zhvilluar nga disa kompani izraelite të survejimit. Si një shenjë e mbërritjes së afërt të identifikimit biometrik nga ajri, një stratup izraelit, i financuar më parë nga Microsoft, ka patentuar teknologji për njohjen e fytyrës me bazë dron. Një aplikim për patentë, i botuar në fillim të këtij muaji, u paraqit nga AnyVision me bazë në Tel Aviv përsëri në gusht të 2019-ës në SHBA, duke detajuar teknikën për të ndihmuar një dron të gjejë këndet më të mira për njohjen e fytyrës, përpara se të përpiqej të gjente një lidhje për synimin duke iu referuar fytyrave të ruajtura në një bazë të dhënash. Ajo titullohej, “Pozicionimi adaptiv i dronëve për njohje të zgjeruar të fytyrës” dhe u paraqit nga punonjësit aktualë dhe të mëparshëm të AnyVision, duke përfshirë tre nga Belfast, Mbretëri e Bashkuar.

Patenta synon të hetojë disa nga ndërlikimet e identifikimit të fytyrave nga një makineritë fluturuese. Çështje të ndryshme të dukshme lindin kur përpiqesh të njohësh dikë nga një dron: marrja e një këndi në të cilin fytyra mund të kapet siç duhet dhe të jesh në gjendje të marrësh pamje me cilësi të mirë ndërsa lëviz ose qëndron pezull. Të dyja janë dukshëm më të vështirë sesa marrja e një fotoje nga pamjet statike, informon abcnews.al.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here