Britania dhe Italia çelin nismën: Kafe në lokal por me filaxhan me vete

0
35

Nismës “Porta la Cup”(sillni filxhanin tuaj) i është bashkuar Italia dhe Mbretëria e Bashkuar duke rritur numërin e lokaleve dhe bareve që po zbatojnë këtë nismë.

Kjo nismë është ndërmarrë për shkak të Covid-19, dhe në përpjekje për të kufizuar përdorimin e gjerë të gotave plastike, të cilat nuk janë gjithmonë aq lehtë të riciklueshme.

Një vendas në Kent mori vendimin e guximshëm në një bar,  për ta bërë kështu të parin bar “pa filxhan”, që do të shërbejë kafe ekskluzivisht për klientët që sjellin filxhanin e tyre në lokal.

Në Itali vetëm disa ditë më parë, disa banorë të zonës vendosën të ndiqnin këtë iniciativë, megjithatë, një fushatë aktive promovuese në nivelin kombëtar do të jetë e nevojshme për të kapërcyer pasiguritë e shumë njerëzve.

(o.l./dosja.al)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here