Whatsapp jep paralajmërimin e fundit/ Pranoni kushtet e privatësisë ose do të bllokoheni nga aplikacioni

0
45

Mos e injoroni shfaqjen e WhatsApp që ju kërkon të pranoni terma të rinj ose do të bllokoheni nga dërgimi i teksteve.

Afati i vonuar për të rënë dakord për azhornimin e diskutueshëm bie javën e ardhshme dhe aprovimi është i detyrueshëm nëse doni të vazhdoni të përdorni aplikacionin.

Sipas The Sun, aplikacioni i bisedës së Facebook është përpjekur t’i bëjë përdoruesit të pranojnë politikën e re për muaj me radhë. Por më 15 maj, periudha e faljes përfundon, dhe do të duhet të pranoni kushtet ose të bllokoheni nga aplikacioni.

Facebook hapi termat e rinj në janar përmes një alarmi brenda aplikacionit. Por kjo shkaktoi panik masiv në mediat sociale dhe çoi në një eksod masiv në aplikacionet rivale të bisedave.

Shumë përdorues, thuhet se numërohen në milion, u hodhën mes frikës për privatësinë e tyre pasi u keqinterpretua që marrëveshja lejonte aplikacionin të ndante më shumë të dhëna me Facebook.

WhatsApp fillimisht u dha përdoruesve një ndërprerje të 8 shkurtit për të rënë dakord për kushtet, por e shtyu atë përsësi në maj pas kritikave të ashpra në internet. Sipas mesazhit dërguar partnerëve tregtarë të WhatsApp, firma e Kalifornisë do t’u lejojë përdoruesve të rishikojnë azhurnimin e tij me “ritmin e tyre”.

WhatsApp tha se “ngadalë do t’u kërkojë” përdoruesve të respektojnë termat e rinj “në mënyrë që të kenë funksionalitetin e plotë të WhatsApp” duke filluar nga 15 maj. Ata që nuk pranojnë marrëveshjen, shpërndarë përmes një pop-up, do të bllokohen nga dërgimi i mesazheve dhe mund të shohin llogaritë e tyre të mbyllura.

(d.a/dosja.al)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here