Shiroka e Shkodrës merr çmimin e parë nga BE

0
73

Për arkitekturën bashkëkohore është vlerësuar “Qilimi Shqiptar nga zona e Zogaj/Shirokë”

Shiroka është një fshati i vogël në Shkodër por me një potencial të madh turistik. I pozicionuar në bregun jugperëndimor të Liqenit të Shkodrës është kthyer në një zonë mjaft atraktive.

Falë investimeve të fundit sheshi i Shirokës, me motive “Qilimi Shqiptar nga zona e Zogaj/Shirokë” është nominuar për Çmimin e BE-së për Arkitekturën Bashkëkohore 2022!⠀

Shkodranët vijnë disa herë në javë këtu si zona më e dashur për to. Ndërsa vizitorët nga Kosova dhe qytetet e tjera të Shqipërisë nuk mungojnë dhe shprehin vlerësimet e tyre.

Një fundjavë në Shirokë kalohet mirë për shkak të klimës dhe ajrit të pastër që filtrohet nga freskia e liqenit dhe pishat e Taraboshit. Hapësira turistike nis që nga Ura e Bunës dhe deri në qendrën e zonës së Zogajve, atje ku mbaron hapësira turistike e bregut të liqenit të Shkodrës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here