Të infektuarit me Delta në Shqipëri, Silva Bino: Ishin të vaksinuar me Pfizer, AstraZeneca dhe Coronvac. I kishin bërë jashtë…

0
156

Bëni thirrje për vaksinimin e të rinjve, si do t’i bindni? Të infektuarit me Delta, janë të vaksinuar dhe cilat janë vaksinat që kanë marrë? Ne kemi marrë për model Turqinë, kanë nisur dozën e tretë për ata që kanë marrë coronavac?

Rakacolli: Sensibilizimi nuk është vetëm çështja jonë por e gjithë shoqërisë. Duhet të jepen mesazhe nga e gjithë shoqëria. Edhe media është element i rëndësishëm. Rinia është e kulturuar dhe e kupton se duhet ta bëjë.

Fico: Vendi ka një traditë të mirë me vaksinimit.

Bino: Janë 6 raste të vaksinuar, 2 raste kanë lidhje me udhëtimin në Angli/ Kanë qënë të vaksinuar në AstraZeneca në prill. Dy të tjerë kanë qenë të vaksinuar në Gjermani me Pfizer, dhe 2 të tjerët kanë qenë me Coronavac. Ajo çka vihet re është se në spitale po rritet numri i të rinjve, por nuk po ndodh tek ne. Kemi ndjekur modelin e të gjitha vendeve edhe pse kemi pasur strategjinë tonë të vaksinimit. Planifikimi për në booster po analizohet nga ekspertët. Shumë qytetarë rendin për të bërë anti-corpe. Sot kam marrë një email që një qytetar kishte bërë 4 teste. Vaksinohuni dhe ruhuni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here