Muzeu Nënujor, një bote magjike e fshehur në thellësite e detit

0
82

Pemë, fëmijë kuriozë, një botë plot ngjyra dhe simbolizëm. E gjithë kjo, nën ujët e kaltra të Qipros.

Artisti Jason deCaires Taylor njihet botërisht për faktin se ekspozitat e tij i hap në thellësitë e detit.

Sipërmarrja e fundi të është pikërisht në vendin mesdhetar, me emrin Muzeu i Skulpturës Nënujore, që ndodhet në 200 metra larg nga plazhi Pernera.

Bëhet fjalë për 93 skulptura të përfshira në një itinerar interesant, që mund të vizitohet edhe nga palombarë amatorë. Ekspozita ka kushtuar rreth 1 milion euro dhe u hap muajin e kaluar, duke entuziazmuar turistët.

Të gëzuar edhe ekspertët mjedisorë, nga momenti që materialet e përdorura janë totalisht të qëndrueshme dhe nuk përmbajnë elemente toksike./a2news.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here