Shqipëria në vitin 1982, një album fotografik i asaj periudhe

0
87

”Shqipëria në vitin 1982- Një udhëtim fotografik”, mban titullin blloku i fotografive të cilat 39 vjet më parë ishin realizuar nga fotografi Onide Donati.Autori i këtyre fotografive, tashmë në pension, ka ruajtur dhe publikuar këto pamje të vjetra nga Shqipëria, atë kohe socialiste.

Gazetari 65-vjeçar italian,asajkohe kur inventarizoi pamjet e rralla, ishte zyrtar i Partisë Komuniste në Rimini, Itali.

Më vonë, Donati ka punuar për më shumë se tridhjetë vjet, së pari si korrespondent e më pas, si gazetar politik. Në fund të karrierës, ai mbajti vendin e kreut të redaksisë së “Emilia-Romagna”.

Më poshtë mund t’i shihni këto fotografi që paraqesin Shqipërinë prej një këndvështrimi tjetër, një Shqipëri shumëngjyrëshe e me shumë gjallëri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here