“KAQ POSHTË KEMI RËNË, A KTHEHET NËNA DHE BABAI NË NUMËR?”, MYFTIU I SHKODRËS: A JENI NJERËZ NORMAL?

0
119

Myftiu i Shkodrës imam Muhamed Sytari gjatë predikimit këtë të premte ka kundërshtuar me forcë kërkesën e komunitetit LGBT për të zëvendësuar fjalën nënë dhe babë në kodin e familjes me fjalët Prindi 1 dhe Prindi 2.

Sipas myftiu të Shkodrës kjo është e papranueshme sepse shkatërron bazën e familjes shqiptare dhe çon shoqërinë drejt dekadencës njerëzore.

Myftiu Sytari bëri një thirrje për Parlamentin shqiptar që të mos e ndryshojnë Kodin e Familjes.

“Të hedhim sytë tek shoqëria e jonë dhe të ndalemi tek tendenca e çuditshme dhe paradoksale për të prekur dhe rrënjët e tabanit, themelin e shoqërisë njerëzore, familjen dhe kodin e saj. Në fakt nuk është një bidat e ri, sepse po i kalon koha, sepse ne për vite po dëgjojmë thelbin e familjes, për të shkatërruar familjen, për të shkatërruar familjen dhe për ta kthyer të riun shqiptar si një individ i dobët pa imunitet, pa aftësi për të rezistuar përballë jetës, pa modele, pa nënë, pa babë, fillikat i zhveshur nga çdo e mirë. Ky është një bidat i kahershëm dhe po rikthehet përsëri në shoqërinë shqiptare.

E habitshme! Pse? Në vend që ne të flasim për problemet e familjes dhe nxitjen që duhet të kenë institucionet e vendit për të forcuar e familjen, për të forcuar pozitën e nënës dhe babës, këtu duhet me u përpjek, pa të lodhim kokën për t’i kthyer përgjigje njërit dhe tjetrit për mbrojtjen e Kodit të Familjes Allah Allah!

Kjo është e çuditshme! Kjo nuk është normale! Të duket sikur je në ëndërr dhe thua kur do zgjohem se u kthye në makth. Do diskutohet në parlamentin tonë, mbledhje pa fund për të ndryshuar Kodin e Familjes, Allah Allah!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here